Er Microsofts mobile eventyr over?

 Det går ikke så veldig bra for Microsofts mobile satsing for tiden. I mai kuttet selskapet 1350 stillinger i Finland og 500 jobber til globalt. Ting kan tyde på at Microsoft Mobile blir lagt ned i finske Tammerfors.

wp8devices

Var Windows til mobil en flopp?

Årsaken til kuttene er at Microsoft ikke har lykkes med sin lansering av smarttelefoner basert på Windows. Kundene har rett og slett ikke vært interessert og de Windows-baserte telefonene har bare tatt fire prosent av verdensmarkedet. Microsoft sier at de fortsatt vil satse på forretningskunder og da spesielt de som ønsker å bruke mobilen som en PC.

Hva skjedde?

Ekspertene mener at Microsoft kom for sent på markedet. At telefonene deres solgte dårlig gjorde også at få utviklere satset på mobilene deres. Da kom det heller ingen nye apper til Microsofts mobiler. Selskapet prøvde å utvikle noen apper selv, men ble hele tiden liggende bakpå i forhold til konkurrentene iOS og Android.

Innpass hos tredjepart

Microsoft har også hatt problemer med å få innpass hos tredjepart. Google har nærmest gitt bort Android fordi de ønsker at folk skal bruke telefonen til Googlesøk. Microsoft har derimot krevd betaling av alle som vil bruke Windows på telefonene. Dermed velger tredjepart heller Android.