Sikker surfing på nett – http vs. https

Nettsikkerhet er veldig viktig. Det finnes dessverre mange svindlere der ute og de kan jobbe på mange måter. De kan prøve å stjele personlig eller finansiell informasjon, de kan stjele passord eller legge ut virus og spionvarer. De kan til og med lage falske nettsider som ligner på ekte nettsider du bruker. På den måten kan du tro at du logger deg inn på e-posten din, mens du i virkeligheten logger deg inn på en falsk side og dermed gir bort passordet ditt.https-safe-encryption-1024x768

Har siden plutselig forandret seg?

Hvis en nettside ligner på en kjent nettside, men ikke er helt lik kan det være at siden har byttet design, men det kan også være en falsk side. Sjekk derfor nøye før du bruker en slik side. Hvis du søker i en søkemotor bør du bruke et antivirusprogram som kan advare deg om potensielt farlige nettsider.

Sjekk nettadressen

Sjekk også øverst på nettsiden hvilken nettadresse siden har. Mange nettsider starter med http, mens andre starter med https. Dersom adressen starter med https, betyr det at det er en sikker side. Stadig flere e-posttjenester, e-lommebøker og lignende benytter seg av https. Sjekk dette før du overfører penger eller informasjon til en nettside.