Sikre betalinger på nett

Mange er skeptiske til å overføre penger over nettet og det bør man kanskje være. Det finnes svindlere der ute som enten er interessert i pengene eller kortinformasjonen din. Skal du overføre penger må du derfor sjekke at nettsiden som skal ha pengene er sikker.Credit-cards

Bruk kredittkort

Det er alltid best å bruke kredittkort dersom du handler på nettet. Ja, kredittkortinformasjonen din kan også komme på avveie, så du må være på vakt. Men, kredittkort kan beskytte deg mot svindlere som tar imot penger uten å gi deg det produktet du har betalt for. Dersom du betaler med kredittkort og ikke får varen, kan du si fra til kredittkortselskapet. De krever inn pengene fra mottakeren og du slipper å betale for varene du ikke fikk.

Sjekk at nettsiden starter med https

Skal du overføre penger er det også lurt å finne nettsider med en adresse som starter på https. Disse nettsidene er sikre slik at du vet at betalingsinformasjonen din er beskyttet. Dermed kan du unngå vanskeligheter senere.

Søk på nettsiden i en søkemotor

Hvis du er usikker på om en nettside er svindel eller ikke, kan du søke på den i en søkemotor for å finne ut om det er en trygg side.